American Pancakes la micul dejun: reteta pentru clatite americane

By | 13/10/2012

In America, clatitele se servesc des la micul dejun. Acestea sunt consumate fie simple, fie in combinatii cu fructe, siropuri, miere , iaurt, dulceata sau unt de arahide, dupa preferintele fiecaruia. Constituie un mic dejun satios si hranitor, dar, atentie, nu exagerati mancand prea des. Uitati cum se prepara!

Iata cum va puteti prepara clatite americane pentru un mic dejun hranitor, delicios si, daca nu exagerati, sanatos

Ingrediente pentru preparea clatitelor americane

Pentru 8 clatite aveti nevoie de 2 oua, 300 ml lapte rece, 1/2 plic de praf de copt, faina – se adauga pana cand amestecul are consistenta potrivita (asemanator smantanii – cam 380 g), 2 linguri cu zahar, 1 lingura de unt la temperatura camerei, ulei pentru  pus in tigaie, un praf de sare.

Citeste si “Mozzarella cu somon fume: sendvisul care te rasfata la micul dejun

Prepararea clatitelor americane      

Faina se amesteca separat cu praful de copt si se adauga peste celelalte ingrediente bine omogenizate (cu ajutorul unei tel sau mixer). Separat, o tigaie de dimensiuni medii (de preferat din teflon) se pune pe foc si, cand aceasta s-a incins, se adauga cu ajutorul unui servet sau unei pensule cateva picaturi de ulei pe toata suprafata vasului. Se toarna  apoi compozitia (un polonic), lasand sa se coaca la foc mic, fara a se manevra tigaia. Cand se formeaza bule de aer, puteti sa intoarceti clatita, separand compozitia de marginea vasului cu ajutorul unei spatule.

Se pot servi cu dulceata, topinguri, frisca, siropuri, dupa dorinta si imaginatia fiecaruia.

Clatitele americane sunt un desert foarte gustos si usor de preparat. Pe langa faptul ca sunt delicioase, clatitele reprezinta si o sursa de vitamine si substante minerale, deoarece au ca ingrediente de baza lapte, oua si miere. Laptele este o sursa incontestabila de substante proteice, glucide, saruri minerale, vitamine, enzime si proteine.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!