Bruschete cu ciuperci si sos bechamel, reteta ideala pentru mic dejun

By | 09/09/2014

Va propunem o reteta care cu singuranta va deveni una dintre preferatele voastre. Bruschetele cu ciuperci si sos bechamel sunt delicioase si o alegere foarte buna pentru micul dejun. Iata reteta pentru a prepara bruschete cu ciuperci si sos bechamel!

reteta bruschete cu ciuperci si sos bechamel

Ingrediente pentru bruschete cu ciuperci si sos bechamel

  • 4 felii de paine, va recomandam integrala
  • 1 borcan de ciuperci taiate
  • 250 ml lapte
  • 25 ml ulei de floarea soarelui
  • 25 g faina
  • 30 g parmezan
  • 30 g gorgonzola
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare bruschete cu ciuperci si sos bechamel

Clatiti si scurgeti ciupercile, apoi lasati-le sa se scurga bine si tocati-le marunt. Puneti uleiul de masline si catelul de usturoi zdrobit in tigaie, apoi, cand uleiul este incins, adaugati ciupercile si sotati-le 1-2 minute. Scoate-ti ciupercile din tigaie si asezati-le pe o bucata de hartie absorbanta de bucatarie.

Incercati si pate vegetal cu ciuperci!

Puneti uleiul de floarea soarelui intr-un vas si, cand s-a incins, adaugati faina. Amestecati aproximativ 1 minut, pana obtineti o crema omogena, apoi adaugati treptat laptele, amestecand continuu. Lasam sosul bechamel la foc mic timp de 4-5 minute, pana cand acesta ajunge la o consistenta cremoasa, apoi stingeti focul, adaugam parmezanul si gorgonzola si amestecati pana ajung perfect inglobate in sosul bechamel.

Incercati si omleta cu sparanghel si ciuperci!

Taieti feliile de paine si asezati-le intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 200°C, si puneti paine in el pentru aproximativ 2 minute. Dupa aceasta scoateti painea din cuptor si lasati feliile de paine sa se raceasca putin. Ungeti feliile de paine cu sosul bechamel si adaugati cate 1-2 linguri de ciuperci deasupra, apoi turnati restul sosului bechamel.

Puneti bruschetele cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 200°C si mai lasati-le 3-4 minute, pana cand se rumenesc.

Bruschetele cu ciuperci si sos bechamel se servesc calde, cu patrunjel proaspat tocat si putin ulei de masline. Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!