Ceaiul la micul dejun: sfaturi de la impatimiti

By | 03/01/2013

Fie ca este un tabiet, o pasiune sau doar o intamplare, ceaiul este a doua cea mai consumata bautura, depasita in popularitate doar de apa. Si desi multi consideram ceaiul ca fiind mai mult un gest elementar (datorita simplitatii prepararii) decat un ritual, se recomanda a se respecta anumite “reguli” in prepararea lui. Iata ce ne recomanda impatimitii acestei bauturi!

Pentru un meniu sanatos la micul dejun, ceaiul este o alegere potrivita
  • Inainte de prepararea ceaiului, temperatura apei trebuie verificata, ca garantie a respectului fata de ceai. 
  • O alta regula este aceea ca nu trebuie sa depasiti timpul de infuzie scris pe cutie, pentru ca altfel, ceaiul devine amar.
  • Cu ceaiul trebuie sa invatati sa ramaneti in zona subtilitatii, deoarece ce mai mica eroare in prepararea lui duce la anularea aromei si savorii acestuia.
  • Ceaiurile se pot servi la o masa in care felul principal este din carne alba, de pasare, peste si crustacee.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!