Cerealele integrale din meniul de la micul dejun previn aparitia cancerului

By | 18/09/2012

Expertii nutritionisti ne avertizeaza ca, daca sarim peste micul dejun sau daca nu avem un meniu corespunzator la micul dejun, ne supunem organismul riscului imbolnavirii. Un studiu arata, daca servim zilnic micul dejun, prevenim aparitia mai multor boli, inclusiv a cancerului.

Cerealele integrale ajuta la prevenirea cancerului si fac parte din meniul pentru un mic dejun sanatos


Potrivit unui studiu IMAS, doar 3% din romani obisnuiesc sa serveasca cereale integrale la micul dejun, iar peste 70% din populatia Romaniei nu mananca deloc acest aliment. Datele colectate in studiu plaseaza Romania pe un loc rusinos comparativ cu restul europenilor, care consuma pana la 8 kg pe an pe cap de locuitor.

Citeste si “Micul dejun va ajuta sa evitati bolile de stomac”

“Acest lucru trebuie sa se schimbe, pentru ca cerealele integrale combinate cu lapte sau iaurt ofera 20-30% din necesarul energetic zilnic, contin o cantitate mare de fibre, fier, vitamine din complexul B, calciu si seleniu si previn aparitia multor boli, printre care si cancerul’, a declarat conf. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ‘Nicolae Paulescu’, in cadrul unei mese rotunde pe tema educarii populatiei in legatura cu importanta micului dejun.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!