Crema de masline, o reteta gustoasa pentru un mic dejun de post

By | 12/12/2012

In perioada postului, va propunem sa incercati aceasta reteta simpla si foarte gustoasa. In cateva minute, obtineti o crema savuroasa si satioasa care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca baza principala pentru celelalte mese.

Va invitam sa incercati " Crema de masline" ca preparat de baza in perioada postului. Reteta se gateste foarte usor si este foarte gustoasa!

Reteta de post  poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia cu ornamente apetisante si de asemenea se poate adauga maioneza (pentru persoanele care nu doresc sa serveasca un meniu de post).

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

  • 800 g masline negre
  • 100 g masline verzi
  • 1/2 cana cu ulei de masline
  • 3-4 felii de franzela

Citeste si: Pate vegetal: din linte, fasole uscata sau soia. Iata retetele pentru a vi-l prepara acasa!

Mod  de preparare:

Maslinele fara samburi, franzela inmuiata in apa si foarte bine stoarsa si  uleiul se maruntesc cu mixerul, pana se obtine o crema omogena.

In caz ca maslinele au fost prea apoase, puteti adauga un praf de pesmet macinat fin pentru consistenta.

Atentie: daca maslinele nu au fost prea sarate, va trebui sa adaugati putina sare in compozitie.

Crema de masline se serveste pe felii de paine prajita. Se orneaza cu bucatele de masline verzi.

Puteti folosi ca ornamente si rondele de castraveciori murati, fasii de gogosari sau frunze de patrunjel proaspat.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!