De ce este micul dejun cea mai importanta masa a zilei

By | 18/09/2012

Multi stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Am auzit bunicii, parintii, profesorii, doctorii si multi altii spunandu-ne asta de atatea ori! Dar nu multi stiu si de ce micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de ce este cruciala pentru sanatatea noastra. Iata care sunt motivele care fac micul dejun sa fie o masa atat de importanta!

Iata de ce este important sa servim zilnic un mic dejun sanatos


Pe timpul noptii, organismul isi consuma rezervele de energie si trebuie “realimentat”, pentru a reface depozitele de glucoza, zahar si hidrocarbonati. Glucoza este “combustibilul” de care are nevoie creierul.

Cea mai buna combinatie pentru o cantitate corespunzatoare de energie este un mic dejun ce cuprinde carbohidrati complecsi (cereale integrale, fructe), proteine (carne usoara si lactate) si ceva grasimi (margarina, nuci).

Citeste si “Cel mai bun mic dejun pentru sanatatea ta”

Aceasta combinatie va ajuta la mentinerea nivelului necesar de zahar, la indepartarea senzatiei de foame pentru mai mult timp si ofera energia necesara pentru a trece peste o jumatate de zi, fara sa mai fie nevoie sa “alimentati” pana la pranz.

Iata de ce este important micul dejun!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!