“Deliciu bicolor”, desertul ideal la micul dejun

By | 09/12/2012

Va invit sa va rasfatati in aceasta duminica cu un desert simplu si foarte gustos la micul dejun. Prepararea desertului dureaza doar 30 de minute.

Pentru un mic dejun sanatos, va propunem "Deliciu bicolor", un desert savuros


Ingrediente:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 g zahar

Ingrediente pentru crema: 

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 1 lingura cu amidon
  • 1 portocala 

Citeste si  “Mic dejun cu clatite cu stafide umplute cu mere caramelizate

Mod de preparare:

Pentru inceput, bate albusurile cu zaharul. Separat, bate frisca. Freaca galbenusurile cu zaharul vanilat. Adauga ciocolata topita la bain-marie, frisca si albusurile spuma. Amesteca usor pana obtii o compozitie fina si aerata.

Pentru crema, amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi adauga faina si amidonul si toarna treptat laptele si zeama de  portocala. Pune compozitia la foc mic si amesteca energic pana aceasta se leaga.

Pentru servirea Deliciului bicolor ai nevoie de 8 pahare in care adaugi pe rand un strat de ciocolata, un strat de vanile si acoperi cu un alt strat de spuma.

Preparatul se lasa la rece cateva minute si se poate decora cu felii de fructe in momentul servirii.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!