Felii de vinete cu rosii si mozzarella pentru un mic dejun sanatos si gustos

By | 10/12/2012

Va propunem o reteta simpla, care va asigura necesarul de vitamine si minerale. Datorita vinetelor bogate in fibre, preparatul este satios dar sarac in calorii.

Vinete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, bogata in vitamine si minerale pentru un mic dejun sanatos



Ingredientele necesare pentru 2 portii:

  • 1 vanata mare
  • 3 rosii mari
  • 2 bucati mozzarella (125 g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 crenguta busuioc
  • sare
  • piper

In plus, puteti adauga, dupa preferinta cateva picaturi de otet balsamic si ulei de masline in momentul servirii.

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregatiti legumele astfel: vanata se taie in felii de 1 cm grosime, rosiile se spala si se taie in felii subtiri.
Separat, mozzarella se lasa la scurs si se taie feliute (se poate folosi si mozzarella fara lichid).

Dupa ce legumele au fost taiate, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si puneti la calit feliile de vanata, adaugand sare si piper dupa gust. Dupa ce acestea au fost calite, se scot si se pun pe o hartie absorbanta.

Pe cate o felie de vanata se pun cate o felie de mozzarella, o felie de rosie si o frunza de busuioc. Se adauga deasupra putin ulei de masline si otet balsamic, dupa preferinte.

Simplu, gustos si sanatos! Pofta buna la vitamine!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!