Frittata cu branza, o reteta delicioasa pentru micul dejun

By | 28/12/2012

Pentru cei care doresc un mic dejun delicios si sanatos, frittata cu branza este o alegere foarte buna. Iata reteta pentru un preparat rapid!
Iata reteta pentru frittata cu branza. Incercati-o la micul dejun!

Ingrediente pentru frittata cu branza

  • 2 lingurite de margarina
  • ½ cana ceapa taiata felii
  • ½ cana gogosar taiat felii
  • ½ dovlecel taiat felii
  • 2 rosii mici, taiate cubulete
  • 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit
  • 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
  • 2 oua
  • ½ cana branza de vaci dietetica
  • ¼ cana lapte praf degresat
  • 25 g branza telemea slaba, rasa

Mod de preparare

Topiti margarina la foc potrivit intr-o tigaie. Dupa ce margarina s-a topit, caliti legumele pana cand capata o usoara tenta maronie (2-3 minute). Adaugati rosiile, busuiocul si piperul, amestecandu-le cu restul ingredientelor. Tineti-le pe foc inca 2-3 minute, ca sa se intrepatrunda aromele, apoi trageti tigaia deoparte.

Aprindeti cuptorul. Amestecati cu mixerul ouale, branza de vaci si laptele praf, apoi turnati-le peste legume. Acoperiti tigaia si mentineti-o la foc slab spre potrivit pana cand amestecul se rumeneste usor pe partea de jos, iar desupra este inca umed. Transferati continutul tigaii intr-o tava pentru cuptor; tineti tava la cuptor pana cand se coace si partea de sus (2-3 minute). Apoi presarati branza rasa si coaceti in continuare pana cand aceasta se topeste.

Se poate servi cu iaurt (0%grasime) pe deasupra si se poate adauga verdeata, dupa preferinta.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!