Frittata de somon afumat: incalziti si serviti un mic dejun sanatos si gustos. Iata reteta!

By | 15/01/2013

Va propunem un mic dejun care necesita  mai mult timp, dar care merita tot efortul. Pregatiti-l cu o zi inainte si dimineata incalziti-l si serviti un mic dejun absolut delicios. Unde mai pui ca e si sanatos si sarac in calorii, ideal pentru cei la dieta. Iata reteta!

Incercati la micul dejun frittata cu somon fume si nu va va dezamagi!

Ingrediente pentru frittata de somon fume (2 portii):

  • 8 tulpini de sparanghel proaspat
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • ½ ceapa
  • ¼ cana rosii deshidratate
  • 60 g somon afumat
  • 2 oua
  • ¼ cana apa
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit
  • 1 varf de cutit piper negru macinat
  • smantana degresata (optional)
  • arpagic (optional)

Citeste si “Mozzarella cu somon fume: sendvisul care te rasfata la micul dejun

Preparare frittata de somon fume:

Fierbeti intr-o cratita mai inalta o cantitate mica de apa, care sa acopere cu un deget fundul vasului. Adaugati sparanghelul si fierbeti-l neacoperit pana cand devine fraged-crocant. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie medie si caliti ceapa pana cand se inmoaie. Adaugati sparanghelul si rosiile deshidratate. Adaugati somonul afumat si luati tigaia de pe foc.

Aprindeti cuptorul. Amestecati oul, apa, laptele praf, maghiranul, si piperul. Turnati amestecul peste somon. Acoperiti tigaia si tineti-o la foc slab spre potrivit timp de 7 minute sau pana cand amestecul s-a copt in partea de jos, ramanand putin umed deasupra. Puneti tigaia pe gratarul cuptorului, la o distanta de 10-12 cm fata de sursa superioara de caldura, pana cand partea de sus se umfla si incepe sa se rumeneasca. (2-3 minute). Dupa dorinta, garnisiti cu smantana, icre de somon, maghiran si arpagic.

O alta varianta este sa folositi 1 cana cu buchetele de broccoli in loc de sparanghel si 60 g sunca in loc de somon.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!