Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii. O reteta pentru un mic dejun sarac in calorii

By | 30/12/2012

Tot din seria retetelor care necesita mai mult timp, va recomandam frittata dietetica cu spanac si sos de rosii. Este delicioasa si ideala daca sunteti la dieta. Iata cum se prepara!

Iata reteta pentru a va pregati frittata dietetica cu spanac si sos de rosii


Ingrediente pentru frittata dietetica cu spanac si sos de rosii

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 pachet (250 g) de spanac congelat, dezghetat si bine scurs
  • 2 oua mari
  • 3 albusuri
  • ½ cana lapte praf degresat
  • ½ cana branza mozzarella rasa
Ingrediente pentru sos:

  • 4 rosii, curatate de seminte si taiate cubulete
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper macinat

Vezi cum se prepara si frittata de somon afumat!

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o tigaie  la foc potrivit. Adaugati spanacul si micsorati flacara. Intr-un vas mare bateti bine ouale si albusurile cu laptele pana devin spumoase si capata o culoare galben-deschis. Turnati ouale peste spanacul din tigaie. Tineti pe foc 5-7 minute, pana cand amestecul s-a copt in partea de jos si deasupra este aproape inchegat. Presarati branza. Introduceti totul la cuptor ca sa se rumeneasca partea de sus a compozitiei si sa se topeasca branza.

Mod de preparare a sosului:

Intr-un vas mare amestecati rosiile, verdeata, zeama de lamaie, sarea si piperul. Turnati peste frittata sosul proaspat preparat si puteti manca.  Frittata se poate consuma si cu sos din comert.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!