Gem de goji, o reteta speciala pentru un desert sanatos la micul dejun

By | 08/09/2014

Fructele de goji sunt cunoscute si recomandate in toata lumea pentru proprietatile lor benefice pentru sanatate. Astazi va prezentam o reteta speciala pentru mofturosii dintre noi care prefera ca mic dejunul lor sa nu fie doar sanatos, ci si delicios. Iata cum sa preparati un desert sanatos la micul dejun: gem de goji!

reteta gem goji

Ingrediente pentru gem de goji

  • 5 linguri cu fructe goji
  • 450 ml apa
  • 1 lingurita cu agar-agar
  • 3-4 linguri de extract de stevie (puteti folosi zahar in loc de indulcitor natural)
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 2-3 picaturi de esenta de capsuni
  • 1 pastaie de vanilie

Incercati si mini-tarte cu ananas si nuca de cocos!

Mod de preparare gem de goji

Puneti fructele de goji intr-un vas, adaugati apa si lasati-le 20 minute sa se hidrateze. Puneti vasul la foc mic, adaugati extractul de stevie, sucul de lamaie, esenta de capsuni si pastaia de vanilie taiata pe lungime. Fierbeti amestecul pana cand fructele de goji sunt moi, apoi indepartati pastaia de vanilie si adaugati lingurita cu agar-agar. Amestecati bine si lasati gemul inca 7 minute pe foc.

Incercati si o reteta pentru un mic dejun de post, clatite americane (waffles) cu banane si nuci!

Lasati gemul sa se raceasca. Cat timp este fierbinte, consistenta gemului este lichida, dar dupa ce se raceste se va intari. Dupa ce gemul de goji s-a intarit, pasati-l cu blenderul pana obtineti o pasta de consistenta potrivita.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!