Lapte din migdale | Iata cum va puteti prepara acasa lapte vegetarian din migdale

By | 16/04/2013

Laptele din migdale este o alternativa vegetariana ideala pentru cei care tin post si nu numai. Are mai multe calorii decat cel normal, dar nu cu mult si sunt calorii “bune”. In plus, laptele de migdale este absolut delicios iar reteta este foarte simpla si rapida. Iata cum se prepara!

Laptele din migdale este o alternativa sanatoasa, aromata si usor dulce, cu o reteta simpla si rapida

Ingrediente pentru laptele vegetarian de migdale:

  • 1 pahar de 250 ml de migdale uscate crude, nu prajite;
  • 10 curmale uscate fara samburi;
  • 1 litru de apa.

Incercati si retetele pentru lapte vegetarian din orez, nuca, ovaz sau soia!

Preparerea laptelui vegetarian din migdale:

In 2 boluri puneti separat migdalele si curmalele fara samburi. Turnati apa cat sa le acoperiti si lasati-le 8-10 ore la inmuiat (eventual peste noapte). Astfel, pentru migdale se vor activa enzimele bune din ele, iar curmalele se vor inmuia si se elimina excesul de zahar.

Puneti migdalele inmuiate intr-un blender, impreuna cu 1 litru de apa si curmalele. Amestecati bine amestecul pana nu mai sunt bucati mari de curmale sau migdale in lapte. Strecurati amestecul, apoi turnati laptele intr-un vas si este gata.

Laptele puteti sa-l amestecati cu cacao, vanilie, scortisoara etc. Il puteti folosi ca baza pentru alte retete, fiind o alternativa vegetariana delicioasa, cu aroma de migdale si usor dulce de la curmale.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!