Lapte vegetarian: din orez, nuca, ovaz sau soia. Iata retetele pentru a vi-l prepara acasa!

By | 26/09/2012

Laptele este un aliment foarte bun pentru micul dejun si parte a unui meniu sanatos pentru micul dejun. Fie ca sunteti vegetarieni sau doar tineti post, puteti apela la varianta lapteleui vegetal si aveti de ales intre lapte vegetal din nuca, din orez, din ovaz sau din linte. Iata care sunt retetele pentru a va prepara lapte vegetal acasa.

Laptele vegetal este o optiune buna pentru un mic dejun vegetarian sau pentru atunci cand tineti post


Reteta pentru lapte vegetal din nuca

  • Ingrediente: 8 linguri de nuca macinata, doua cani de apa fierbinte, o lingura de miere, un varf de lingurita de sare, putina vanilie, o banana.
  • Preparare: Peste nucile macinate se pune apa fierbinte si se amesteca. Dupa câteva minute, se strecoara si se adaugă restul ingredientelor. Se mixează pana se obtine un amestec omogen si cremos.

Citste si “Mic dejun vegetarian: un meniu sanatos si delicios

Reteta pentru lapte vegetal din orez

  • Ingrediente: 5 linguri de orez fiert, 3 linguri de nuca macinată, vanilie, un varf de lingurita de sare, doua linguri de miere, doua căni de apa fierbinte.
  • Preparare: Se mixeaza orezul si nuca in putina apa fierbinte, apoi se adauga celelalte ingrediente si restul de apa. Se amesteca in continuare pana la omogenizare si se strecoara.

Reteta pentru lapte vegetal din ovaz

  • Ingrediente: doua cani de fulgi de ovaz fierti, doua linguri de miere, vanilie, un praf de sare, 3 cani de apa.

  • Preparare: Intr-un vas ceva mai inalt se amesteca toate ingredientele cu mixerul, la viteza mare, pana la omogenizare.

Reteta pentru lapte vegetal din soia

  • Ingrediente: o cana de boabe de soia uscate, doua cani de apa, o jumatate de cana de nuca de cocos, 6 linguri de miere, un varf de lingurita de sare, un plic de zahar vanilinat, o banana.

  • Preparare: Se lasa boabele de soia sa se inmoaie in doua cani de apa, intre 12 si 24 de ore, apoi se mixează sau se dau prin masina de tocat si se trec prin strecuratoare. Se adauga nuca de cocos si se fierb impreuna 30 de minute. Se adauga mierea, zaharul vanilinat, doua cani de apa si o banana si se mixeaza pana la omogenizare.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!