Va invitam sa ne continuam excursia culinara, de data aceasta cu o oprire in Franta! Pentru aceasta dimineata va propunem madlene cu lamaie, o reteta delicioasa pentru un desert la micul dejun. Este un desert aparte, demn de bucataria “aristocratica”. Iata cat de usor se prepara madlene cu lamaie!
Ingrediente pentru madlene cu lamaie (4-6 portii)
- 225 g unt
- 4 oua
- 230 g zahar
- 275 g faina alba “000”
- 1 pliculet drojdie
- 1 lamaie
Incercati si reteta pentru shortbread – biscuiti dulci-sarati
Mod de preparare madlene cu lamaie
Taiati untul si topiti-l la bain-marie, apoi lasati-l sa se raceasca complet. Intre timp, bateti spuma ouale cu zaharul, apoi incorporati usor faina cernuta impreuna cu drojdia si coaja rasa de la o lamaie. Indepartati cu o lingura stratul alb format la suprafata untului, scurgeti-l de apa si amestecati doar partea groasa cu compozitia obtinuta mai inainte. Lasati amestecul la rece timp de 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 240°C, ungeti cu unt si tapetati cu faina formele pentru madlene si turnati in ele cate o lingura mare de compozitie. Puneti-le la cuptor aproximativ 8 minute, apoi serviti-le reci.
Pofta buna!
Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!
Tweet | ![]() |