Meniuri la minut pentru micul dejun: 7 sendvisuri delicioase, la alegere

By | 01/10/2012

Pentru ca nu intotdeauna ne trezim dimineata la timp, va propunem 7 variante de meniu la minut pentru micul dejun. Alegeti unul dintre aceste sendvisuri hranitoare si delicioase la micul dejun si nu aveti nici o scuza sa sariti peste o masa sanatoasa! Incercati, pe rand, sendvisul Curcubeu, sendvisul napoletan, mozzarella cu somon fume, rulou de lipie, cascaval pe pat de chiftelute, paine la toast cu pui si avocado si supersendvisul cu ton si salata.

Sendvisurile sunt ideale pentru diminetile in care sunteti in intarziere. Iata meniuri la minut


Sendvisul Curcubeu

  • Ingrediente: O bagheta, doua frunze de salata verde, rondele de ardei gras rosu si de ceapa rosie, un castravete murat, chiftelute de pui, felii de sunca, felii de rosii, rondele de ardei gras galben si masline fara samburi.
  • Preparare: Se taie bagheta. In interior se asaza salata verde, rondelele de ardei gras rosu si de ceapa, apoi se pun deasupra feliile de castravete murat si chiftelutele. Se continua cu sunca, rondelele de rosii si de ardei gras galben si maslinele taiate.

Sendvisul napoletan

  • Ingrediente: Doua felii de paine cu susan, o lingura de ulei de masline, 150 g de carne tocata de vita, o lingura de bulion, o jumatate de ceasca de apa, cateva frunze de patrunjel, sare, piper.
  • Preparare: Se caleşte carnea intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline. Dupa ce se rumeneste se adauga bulionul, jumatatea de ceasca de apa, sare si piper. Se lasa la fiert 10 minute. Apoi se intinde pe paine. Se orneaza cu frunzele de patrunjel.

Mozzarella cu somon fume

  • Ingrediente: o felie de paine neagra, 10 g de mozarella, cateva fasii de somon fume, o frunza de marar.
  • Preparare: Felia de paine se prajeste. Pe ea se intinde mozarella, iar deasupra se pun fasiile de somon fume. Se decorează cu o frunză de marar.

Rulou de lipie

  • Ingrediente: O lipie, doua felii de sunca, o rosie, un ou, doua frunze de salata, o lingura de maioneza.
  • Preparare: Se intinde lipia. Pe ea se asaza cele doua felii de sunca, frunzele de salata, rosia taiata cubulete si oul taiat felii. Apoi se intinde maioneza si se ruleaza.

Citeste si “Iata de ce nu trebuie sa ratati micul dejun

Cascaval pe pat de chiftelute

  • Ingrediente: O bagheta, trei chiftelute de pui, doua felii de cascaval, doua linguri de sos de rosii.
  • Preparare: Se taie bagheta in doua si se asaza cele trei chiftelute pe paine. Deasupra chiftelelor se asaza cele doua felii de cascaval. Apoi se adauga sosul de rosii. Se introduce la cuptor timp de 2 minute.

Paine la toast cu pui si avocado

  • Ingrediente: Doua felii de paine, o frunza de spanac, 100 g de pui la gratar, un avocado, 100 g de branza feta, o jumatate de ceapa rosie, o rosie.
  • Preparare: Cele doua felii de paine se prajesc la toast. Apoi se asaza o felie de spanac, puiul la gratar taiat fasii, ceapa taiata rondele, cateva felii de avocado si de rosie.

Supersendvisul cu ton si salata

  • Ingrediente: doi castraveciori, doua rosii, o conserva de ton, o ceapa rosie, o jumatate de lamaie, sare, patru frunze de salata verde, o bagheta mare.
  • Preparare: Puneti intr-un castron tonul, dupa ce ati scurs uleiul, impreuna cu legumele taiate marunt. Adaugati zeama de lamaie si sare si amestecati. Bagheta o taiati in doua si puneti pe o felie o frunza de salata verde, apoi amestecul cu ton, cealalta frunza de salata si acoperiti cu a doua jumatate de bagheta.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!