Mic dejun cu biscuiti cu ciocolata si migdale, turnati cu lingura

By | 24/12/2012

Micul dejun este masa zilei care ne asigura un inceput de zi plin de energie. Pentru sanatatea dumneavoastra, este important sa nu sariti peste micul dejun si sa alegeti un meniu complex si echilibrat. Asta nu inseamna insa ca nu va puteti rasfata diminetile cu cate un desert delicios. Iata reteta pentru biscuiti cu ciocolata si migdale, turnati cu lingura!

Iata cum se prepara biscuitii cu ciocolata si migdale, rutnati cu lingura
Pentru prepararea a patru portii de biscuiti cu ciocolata si migdale aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g faina
  • 4 nule (sau cu adjuvant de crestere)
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou batut
  • 150 ml lapte
  • 50 g ciocolata lichida
  • 50 g brizura de migdale
  • coaja rasa fin de la o portocala
  • ulei vegetal pentru uns
Timp de preparare: 25 de minute

Citeste si “Shake cu piersici si menta pentru un mic dejun sanatos si delicios

Mod de preparare: 
  • Amestecati intr-un vas faina, zaharul si praful de copt.
  • Faceti o “gropita”‘ in centru, adaugati oul si laptele, amestecand pana se omogenizeaza.
  • Adaugati ciocolata lichida, migdalele, coaja de portocala si amestecati.
  • Incingeti o tigaie unsa la foc potrivit. Puneti linguri pline cu aluat si coaceti 2-3 minute pana cand biscuitii devin aurii, apoi intoarceti pe partea cealalta si coaceti inca 2-3 minute.
  • La final, asezati-i pe un servet de panza pentru a-i mentine calzi si serviti-i imediat, eventual cu un pahar cu lapte.
Ponturi:
  • Biscuitii se preteaza la congelare
  • Pentru a le mentine fragezimea, puneti o lingura de ulei in compozitie.
Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!