Mic dejun cu clatite cu stafide umplute cu mere caramelizate

By | 03/11/2012

Mic dejun este o masa pe care nu trebuie sa o ratati. Si, daca este important ca meniul ales pentru micul dejun sa fie complex si echilibrat, asta nu inseamna ca nu poate sa fie si delicios. Incercati un shake, de exemplu, pentru o bautura delicioasa si sanatoasa. Iar, daca vreti un desert, incercati acest mic dejun impresionant, cu clatite cu stafide, umplute cu mere caramelizate. Iata reteta!

Clatite cu stafide umplute cu mere caramelizate, reteta pentru un desert delicios la micul dejun

Ingrediente pentru clatite (opt bucati):

  • 50 g stafide
  • 3 linguri de rom
  • 50 g faina obisnuita
  • 25 g faina integrala
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 3 oua
  • 200 g frisca lichida (12-15% grasime)
  • 125 ml lapte

Ingrediente pentru merele caramelizate:

  • 6 mere cretesti
  • 1/2 lamaie, doar sucul
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare a clatitelor cu stafide umplute cu mere caramelizate:

  1. Puneti stafidele intr-un castron si stropiti cu rom. Lasati-le sa stea 30 de minute.
  2. Separat, cerneti faina simpla si integrala cu scortisoara intr-un castron.
  3. Bateti ouale cu frisca si incorporati amestecul cu faina cu ajutorul unui mixer electric pana se omogenizeaza. Amestecati stafidele si romul. Dati la o parte .
  4. Cojiti merele si taiati-le in felii. Puneti-le in suc de lamaine pentru a nu se ingalbeni.
  5. Infierbantati jumatate de unt intr-o tigaie, la foc potrivit, pana devine maro.
  6. Adaugati jumatate din mere si jumatate din zahar,apoi caliti-le la foc potrivit, timp de 3-4 minute sau pana devin maro aurii. Scoateti-le din tigaie si mentineti-le calde. Pregatiti restul de mere in acelasi fel.
  7. Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie. Turnati cu polonicul aluat in tigaie si prajiti pana devine crocant pe margini. Folosind o paleta, intoarceti si prajiti alte 45 de secunde pana devine auriu.
  8. Puneti clatitele pe un platou. Continuati astfel pana cand terminati aluatul.
  9. La final, umpleti clatitele cu mere si adaugati frisca.

Pont: pentru o ocazie speciala puteti flamba clatitele, astfel:

  • Lasati clatitele pe un platou mare, presarand pe fiecare zahar pudra.
  • Incalziti 3 linguri de Calvados intr-o tigaie mica.
  • Aprindeti un chibrit si turnati Calvados in flacari peste clatite.
  • Cand flacara s-a stins, serviti fiecare persoana cu 2 clatite, cu frisca separat.
Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!