Mic dejun este o masa pe care nu trebuie sa o ratati. Si, daca este important ca meniul ales pentru micul dejun sa fie complex si echilibrat, asta nu inseamna ca nu poate sa fie si delicios. Incercati un shake, de exemplu, pentru o bautura delicioasa si sanatoasa. Iar, daca vreti un desert, incercati acest mic dejun impresionant, cu clatite cu stafide, umplute cu mere caramelizate. Iata reteta!
Ingrediente pentru clatite (opt bucati):
Ingrediente pentru merele caramelizate:
- 6 mere cretesti
- 1/2 lamaie, doar sucul
- 50 g unt
- 2 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 200 g frisca lichida
Citeste si “Clatite cu afine la micul dejun“
Mod de preparare a clatitelor cu stafide umplute cu mere caramelizate:
- Puneti stafidele intr-un castron si stropiti cu rom. Lasati-le sa stea 30 de minute.
- Separat, cerneti faina simpla si integrala cu scortisoara intr-un castron.
- Bateti ouale cu frisca si incorporati amestecul cu faina cu ajutorul unui mixer electric pana se omogenizeaza. Amestecati stafidele si romul. Dati la o parte .
- Cojiti merele si taiati-le in felii. Puneti-le in suc de lamaine pentru a nu se ingalbeni.
- Infierbantati jumatate de unt intr-o tigaie, la foc potrivit, pana devine maro.
- Adaugati jumatate din mere si jumatate din zahar,apoi caliti-le la foc potrivit, timp de 3-4 minute sau pana devin maro aurii. Scoateti-le din tigaie si mentineti-le calde. Pregatiti restul de mere in acelasi fel.
- Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie. Turnati cu polonicul aluat in tigaie si prajiti pana devine crocant pe margini. Folosind o paleta, intoarceti si prajiti alte 45 de secunde pana devine auriu.
- Puneti clatitele pe un platou. Continuati astfel pana cand terminati aluatul.
- La final, umpleti clatitele cu mere si adaugati frisca.
Pont: pentru o ocazie speciala puteti flamba clatitele, astfel:
- Lasati clatitele pe un platou mare, presarand pe fiecare zahar pudra.
- Incalziti 3 linguri de Calvados intr-o tigaie mica.
- Aprindeti un chibrit si turnati Calvados in flacari peste clatite.
- Cand flacara s-a stins, serviti fiecare persoana cu 2 clatite, cu frisca separat.
Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!
Tweet | ![]() |