Minciunele de post, desert pentru un mic dejun de post

By | 12/12/2012

Tinand cont ca este perioada postului, va invit sa continuam cu retete adecvate acestei periode, pentru a ne imbogati meniul zilnic.
De data aceasta, va sugeram sa incercati acest desert gustos, atat la micul dejun, insotit de o cafea, cat si ca rasfat dupa mesele principale.

Va invitam sa va rasfatati cu "Minciunele de post", o reteta rapida si gustoasa care va va aminti de gustul copilariei


Cu acest preparat delicios veti reintalni gustul copilariei de altadata!

Ingrediente necesare:

  • 180 g margarina
  • 1 cescuta de cafea cu bors de putina
  • 60 g zahar
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 350 g faina
  • 750 g ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:

Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, cu coaja de lamaie, borsul de putina si sarea. Se topeste margarina. Se pune faina cernuta pe o planseta, se face o adancitura, se pune inauntru amestecul obtinut si margarina topita si se framanta un aluat moale. Se lasa sa se odihneasca cateva minute.

Se pudreaza planseta cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se taie in bucati, in forma de triunghiuri/ dreptunghiuri, cu latura de aproximativ 4-5 cm. Fiecare bucata se cresteaza in mijloc si se “impletesc” minciunele.

Se incinge bine uleiul  si se prajesc pana capata o culoare galben-aurie si apoi se scot cu furculita.

Se lasa sa se scurga cateva minute pe un servet absorbant si se pudreaza cu zaharul pudra.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta

Retraiti vremea copilariei!

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!