Minisandvisuri de post, o reteta ideala pentru un mic dejun rapid si gustos

By | 12/12/2012

Va sugeram sa serviti  la micul dejun minsandvisuri de post delicioase.  Acestea sunt usor de preparat, aromate si pot servi ca baza meniului de post. Cu putina imaginatie, aceasta reteta poate fi diversificata cu mai multe leguminoase, iar margarina poate fi usor inlocuita cu pate de linte, de soia sau cu pasta de masline sau de susan, dupa preferintele dumneavoastra. Ajustati meniul de post cu preparate diversificate si delicioase!

Minisandvisurile de post se prepatra rapid, sunt foarte gustoase si se pot diversifica cu multe legume, chiar si fructe, pentru un meniu de post adecvat.



Ingrediente necesare:

  • 12 felii de paine (fara coaja) sau crakers rotunzi
  •  3 felii de paine cu cereale, fara coaja
  • 1 avocado
  • 2 rosii
  • 24 masline verzi cu ardei
  • 12 masline negre fara samburi
  •  2 lingurite de susan
  • 12 fire de arpagic verde
  • 2 ramuri de cimbrisor
  • 1/2 lamaie
  •  margarina

Citeste si: Pate din linte | Reteta pentru a va prepara acasa pate din linte

Mod de preparare:

Pentru inceput taiati toate feliile de paine in patru (crackers),  apoi ungeti-le cu margarina.

Rosiile se trec prin apa fiarta, se decojesc si se taie in cubulete mici.

Avocado se taie in doua. Se scoate samburele si se curata coaja, apoi se taie in felii subtiri si se stropeste cu sucul de lamaie. Maslinele verzi se taie in doua.

Puneti bucatiile de avocado pe feliile de paine, adaugati rosiile si presarati semintele de susan.

 Deasupra puneti patru jumatati de masline verzi si o maslina neagra.

 Puneti toate minisandvisurile pe un platou intins, decorati cu felii subtiri de arpagic si cu o crenguta de   cimbrisor proaspat.

Se servesc imediat.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!