Ochiuri cu sos de branza si broccoli | O reteta pentru micul dejun

By | 27/09/2012

Ouale contin o multime de substante nutritive, printre care si proteine. Sunt bogate in vitaminele A, D, E si in cele din grupa B. Un meniu cu oua este deci o varianta sanatoasa pentru micul dejun. Va recomandam o reteta delicioasa pentru micul dejun, oua ochiuri cu sos de branza si broccoli.

Iata cum puteti prepapra, pentru micul dejun, o reteta sanatoasa si delicioasa: oua ochiuri cu sos de branza si broccoli


Ingrediente: 4 oua, doua linguri cu unt, 300 ml lapte, 300 g telemea, sare, trei lingurite cu faina, 200 g broccoli.

Citeste si “Cel mai bun mic dejun pentru sanatatea ta

Preparare: Se inmoaie faina cu o lingura de lapte, se omogenizeaza si se subtiaza cu restul de lapte. Se fierbe pe foc mic, amestecand continuu, circa 10 minute. Se fierbe separat broccoli, se scurge bine de apa si se paseaza. In sosul de lapte se adauga untul, telemeaua rasa, pasta de broccoli. Se amesteca si se stinge focul. Sosul se pune intr-un castronel si se serveste langă două oua ochiuri, cu paine prajita.

Pofta buna!

Atentie! Dacă nu sunt proaspete sau sunt consumate in timpul unor tratamente cu antibiotice, ouale pot provoca reactii alergice. Ouale nu sunt recomandate copiilor pană la varsta de sase luni. Persoanele care au probleme cu colesterolul e bine sa manance doar albusul bogat in proteine si sa evite galbenusul, dar si dulciurile sau alte produse alimentare pe bază de oua.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!