Omleta cu ciuperci pentru un mic dejun sanatos

By | 08/10/2012

Va propunem o reteta simpla, foarte gustoasa si care dureaza putin sa o preparati. Daca sunteti pe fuga, iata cum puteti servi un mic dejun hranitore si sanatos in doar cateva minute.
Ciupercile ajuta sistemul imunitar si au proprietati benefice in lupta impotriva cancerului

Ingrediente pentru omleta cu ciuperci:

  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare de mare
  • 1 praf de piper negru proaspat macinat 
  • 2 ciuperci medii Champignon (puteti folosi orice tip de ciuperci: Crimini, Shiitake s.a. la alegere)
  • 1 jumatate de lingurita de unt
  •  ulei de măsline
  • optional, un pumn mic de  branza rasa Cheddar

Citeste si “Meniuri la minut pentru micul dejun: 7 sendvisuri delicioase, la alegere”

Prepararea omletei cu ciuperci:

Spargeti ouale intr-un bol cu ​​un varf de cutit de sare si de piper. Bateti bine cu o furculita.  Intr-o  tigaie incinsa, puneti o jumatate de lingurita de unt, 1 picatura de ulei de masline, sare si piper. Cand uleiul s-a incins, adaugati ciupercile taiate. Dupa ce acestea s-au calit putin, adaugati ouale batute si lasati-le sa se coaca pana cand omleta devine aurie. Cand omleta incepe sa se coaca, dar are inca ou crud pe partea de sus, se presara branza Cheddar.
Cu ajutorul unei spatule, separati marginile omletei, apoi indoiti-o in tigaie in jumatate. Cand incepe sa se transforme din auriu spre maro, luati tigaia de pe foc si glisati omleta pe o farfurie.
Recomandam acest mic dejun, care pe langa faptul ca este gustos este si foarte sanatos, datorita ingredientelor: ciupercile sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase legume (ajuta sistemul imunitar si au proprietati benefice in lupta impotriva cancerului), iar ouale asigura necesarul de proteine organismului.
Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!