Omleta din tofu | Reteta vegetariana de post pentru micul dejun

By | 22/09/2012

O omleta din tofu poate fi o masa sanatosa pentru micul dejun si parte a unui meniu vegetarian sau de post. Cu ajutorul retei urmatoare, iti va fi  foarte usor sa o prepari.

Vegetarienii pot alege sa manance la micul dejun o omleta de tofu


Citeste si “Mic dejun vegetarian: un meniu sanatos si delicios

Ce este tofu

O scurta clarificare, pentru cei care nu stiu ce este tofu. Tofu este versiunea vegetariana a branzei, un preparat din soia, originar din China. In ultimii ani, tofu a devenit un ingredient tot mai des intalnit in bucatariile europene, datorita cresterii in popularitate a miscarii vegetariene. Metoda de productie a tofu este asemanatoare cu procesul de productie al branzei din lapte: laptele de soia este transformat in branza, cu ajutorul unui coagulant.

Reteta pentru omleta din tofu

  • Ingrediente: 250 de grame de tofu, o ceapa, o lingura de delikat, patrunjel verde, doua linguri de ulei.
  • Preparare: Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune pe foc intr-o tigaie, in ulei. Se zdrobeste branza si se pune in tigaie, impreună cu delikatul si cu patrunjelul tocat fin. Se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana ce se inmoaie ceapa. Se serveste calda, cu paine prajita si salata de rosii.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!