Omleta pufoasa cu branza | O reteta delicioasa pentru micul dejun

By | 27/09/2012

O reteta simpla si delicioasa pentru micul dejun este cea pentru omleta pufoasa cu branza. Se prepara usor si rapid. Iata cum o puteti prepara!

Iata reteta pentru omleta pufoasa cu branza


Ingrediente: 4 oua, 400 g de branză, 30 g unt, doua rosii, sare, piper, busuioc sau marar.

Citeste si “Cel mai bun mic dejun pentru sanatatea ta

Preparare: Se separa galbenusurile de albusuri si se incinge cuptorul. Se bat galbenusurile, apoi se adauga branza rasa, sarea si piperul si se amesteca pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron, se bat albusurile spuma tare cu putină sare. Se toarna apoi treptat in compozitia cu branza, amestecand de la baza spre varf, ca sa nu se taie spuma de albusuri. Se spala verdeata, se usuca intr-un servet, pastrand câteva frunze pentru decorat si se toaca marunt. Se incinge untul intr-o cratita (care poate fi pusa la cuptor), se toarna omleta si se uniformizeaza cu ajutorul unei linguri de lemn. Se lasă la foc potrivit 2-3 minute.

Rosiile se spala, apoi se taie felii subţiri. Se dispun pe toata suprafata omletei, apoi se presară verdeata. Cratita se pune in cuptorul deja incins si se lasa la foc mic, circa 10-15 minute. Cand e gata, omleta se rastoarna intr-o farfurie, impachetata ca o pernuta, ca sa aiba si mai mult volum. Se decoreaza cu verdeata si se serveste calda.

Puteti incorpora in omleta o felie de mozzarella, masline negre taiate si po ceapa rosie taiată rondele si calita.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!