Oua romanesti cu smantana la micul dejun

By | 29/12/2012

Va recomandam la masa de la micul dejun o reteta delicioasa, rapida si sanatoasa. Incercati oua romanesti cu smantana si patrunjel si nu veti regreta! Pentru aceasta reteta nu aveti nevoie decat de oua, lapte, patrunjel, smantana si cateva minute.

Pentru un mic dejun sanatos, incercati oua romanesti cu smantana


Ingrediente pentru oua romanesti:

  • 4 oua,
  • 30 g unt,
  • patrunjel,
  • o lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri otet.

Pentru sos se adauga:

  • 200 ml smantana,
  • 100 ml lapte,
  • o lingurita cu varf de faina (30g).

 Citeste si “Omleta pufoasa cu branza | O reteta delicioasa pentru micul dejun

Preparare oua romanesti:

Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita sare si un varf de cutit de piper. Separat,  se sparge fiecare ou, pe rand, intr-o ceasca si se adauga in apa care clocoteste. Ouale se fierb 1-2 minute fiecare,pana cand se coaguleaza albusul,galbenusul ramanand moale.Se pot fierbe pe rand,unul sau cate doua intr-un vas mai mic. La final, trebuie scurse bine, de aceea se scot din oala cu spumiera.

Dupa ce acestea sunt scoase , se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se adauga smantana peste ochiuri. Deasupra, se pun cateva bucatele de unt si se presara cascaval. Se dau la cuptor circa 10-15 minute inainte de servire (pentru ca smantana trebuie sa se lege cu faina ca un sos).

Se servesc calde, ormnate cu patrunjel proaspat,tocat marunt.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!