Oua romanesti cu sunca si verdeata, reteta ideala pentru un mic dejun sanatos si copios

By | 10/12/2012

Va propunem o reteta simpla, ideala pentru un mic dejun satios si sanatos. Ouale romanesti cu sunca si verdeata se prepara rapid, in 15 minute si asigura baza micului dejun.

Reteta ideala pentru un mic dejun copios si sanatos


Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 oua
  • 25g unt
  • 2 chifle
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • otet
  • 4 felii de sunca

Citeste si ” Ochiuri cu sos de branza si broccoli | O reteta pentru micul dejun”

Mod de preparare:

Intr-o oala de 2 sau 3 l se pune mai mult de jumatate apa, cu o lingurita de sare si 2 linguri de otet.
Se lasa sa dea in fiert, apoi se sparge cate un ou si se pune in apa clocotita. Se lasa numai 1-2 minute, pana cand se omogenizeaza albusul, iar galbenusul ramane moale. Se fierb ouale pe rand, se scot cu spumiera si se lasa la scurs, pastrandu-se calde.

Chiflele se taie in doua. Pe fiecare jumatate de chifla se pun cate o felie de sunca si cate un ou. Deasupra se pune putin unt, apoi se presara sare, piper si patrunjel verde tocat marunt, dupa gust. Se servesc calde.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!