Paine prajita cu crema de gorgonzola si avocado (“Bruschetta verde”)

By | 11/12/2012

Va propunem o reteta pentru  un mic dejun italienesc, denumit “Bruschetta verde”. Acesta este usor de preparat, foarte gustos si nu in ultimul rand, sanatos.

"Bruschetta verde" este o reteta gustoasa si  saraca in calorii, gratie fructului de avocado


Este cunoscut faptul ca fructele de avocado sunt foarte valoroase prin continutul bogat in vitamine, reprezentand si o buna sursa de fibre alimentare. Datorita ingredientului principal, avocado, obtineti o reteta pentru un mic dejun sanatos si sarac in calorii.

Ingrediente necesare:

  • 8 felii de paine alba
  • ulei de masline
  • 2 avocado
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 g gorgonzola
  • sare
  • piper
  • cimbru

Citeste si ” Paine la toast cu pui si avocado: un sendvis pentru un mic dejun rapid si hranitor”

Mod de preparare:

Painea se taie in bucati dreptunghiulare si se unge cu ulei de masline. Se prajeste intr-o tigaie, pe ambele parti, pret de cateva minute, pana cand capata o culoare aurie. Se lasa deoparte sa sa scurga pe un servet absorbant.

Avocado se curata, se taie in jumatati, se scoate miezul care se amesteca cu gorgonzola si sucul de lamaie, pana cand se obtine o pasta. Se condimenteaza cu sare si piper. Se umple un spriter cu aceasta compozitie, care se pune pe feliutele de paine. Se pune deasupra cate o bucatica foarte subtire de branza si se presara putin cimbru pentru decor.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!