Pate vegetal: din linte, fasole uscata sau soia. Iata retetele pentru a vi-l prepara acasa!

By | 22/09/2012

Pateul vegetal este un aliment potrivit pentru un mic dejun vegetarian. Daca nu sunteti vegetarieni, este un inlocuitor potrivit pentr atunci cand tineti post. Va prezentam trei retete, pentru pate vegetal din linte, din fasole usacata si don soia, pentru un meniu sanatos la micul dejun.

Pentru vegetarieni, pateul vegetal este un aliment care asigura un mic dejun sanatos si delicios


Pate vegetal din linte

  • Ingrediente: trei sferturi de cana de linte uscata si macinata, 4 cepe, 4 catei de usturoi, doi ardei taiati marunt sau o lingura de pasta de ardei, ulei, sare, condimente, o cana cu apa.



  • Preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o craticioară pe foc, in ulei. Cand s-a inmuiat bine, se adauga lintea macinata. Se amesteca si se mai pun o jumatate de cana de apa fierbinte, pasta de ardei si condimentele. Trebuie amestecat continuu, iar cand lintea este fiarta bine, se adauga usturoiul pisat si se opreste focul. Se serveşte rece.

Citeste si “Mic dejun vegetarian: un meniu sanatos si delicios

Pate vegetal din fasole uscata

  • Ingrediente: 2-3 căni de fasole uscata fiartă, o ceapa albă mare, 4 catei de usturoi, o lingura de pasta de rosii, o lingura de pasta de ardei, 2-3 linguri de ulei, sare, o lingurita de tarhon, marar, patrunjel.



  • Preparare: Se toaca marunt ceapa, se curata si se piseaza usturoiul, iar fasolea se trece prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron. Se amesteca foarte bine toate ingredientele, pana se obtine o pasta fina.

Pate vegetal din faina de soia

  • Ingrediente: un sfert de cana de faina de soia, trei sferturi de cana de apa, o ceapa mica, doi catei de usturoi, o jumatate de lingurita de pasta de ardei, sare, ulei, condimente, patrunjel.



  • Preparare: Faina de soia si apa se pun pe foc intr-o craticioara, se lasa pana incep sa clocoteasca, se mai tin 5 minute pe foc, apoi se lasa la racit. Dupa aceea, se adauga si ceapa taiata mărunt, usturoiul pisat, pasta de ardei, condimentele si patrunjelul tocat foarte marunt.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!