Biscuiti cu unt, reteta pentru gustul copilariei la mic dejun

By | 03/10/2014

In dimineata aceasta va invitam sa va amintiti din nou gustul copilariei cu ajutorul deliciosilor biscuiti cu unt! Acestia se prepara rapid, nu sunt costisitori si sunt extraordinari la micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte sau de o ceasca de ciocolata calda. Iata reteta pentru biscuiti cu unt!

reteta biscuiti unt mic dejun

Ingrediente pentru biscuiti cu unt

  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 500 g faina alba “000”
  • 1 lingurita sare

Incercati si reteta pentru shortbread, faimosii biscuiti dulci-sarati scotieni!

Mod de prepararebiscuiti cu unt

Pentru inceput, amestecati untul cu zaharul si cu sarea. Adaugati faina alba cernuta si framantati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen. Inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 2 ore.

Cand aluatul s-a intarit bine, scoateti-l din frigider, puneti-l pe o planseta pe care ati presarat faina si intindeti o foaie groasa de 1,5 cm. Ungeti cu unt (cca o lingura) o tava si puneti aluatul, intepandu-l din loc in loc si coaceti-l cca. 25 de minute la o temperatura de aproximativ 190°C (pana capata o culoare aurie).

Dupa ce aluatul s-a copt, scoateti tava din cuptor si decupati biscuitul (cat este cald) dupa forma dorita. Pentru décor, puteti folosi zahar pudra.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!