Reteta pentru un mic dejun in Elvetia: blinele din crema de Emmentaler

By | 29/09/2014

Va invitam sa incercati o noua reteta elvetiana de succes! Preparatul (blinele din crema de Emmentaler) poate fi servit atat la micul dejun, cat si ca aperitiv, fiind insotit de un pahar cu vin alb. Oricare ar fi momentul servirii, important este faptul ca blinele sunt delicioase si foarte usor de preparat, in doar 20 de minute. Iata reteta pentru blinele din crema de Emmentaler!

reteta blinele crema branza emmentaler

Ingrediente pentru blinele din crema de Emmentaler (4-6 portii)

  • 750 ml lapte
  • 200 g Emmentaler
  • 150 g faina de grau
  • 50 g faina de orez
  • 30 g unt
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • pesmet
  • nucsoara
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prajit)
  • sare, piper

Incercati si reteta pentru tarta elvetiana cu branza

Mod de preparare blinele din crema de Emmentaler

Cerneti cele doua tipuri de faina si amestecati-le intr-un castron cu ouale intregi si cu galbenusurile batute. Adaugati laptele si condimentele si puneti compozitia la fiert, amestecand continuu. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati branza Emmentaler rasa si fierbeti totul timp de 5 minute, amestecand permanent. Cand crema devine omogena, turnati-o intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil, intr-un strat de aproximativ 2 cm inaltime. Lasati crema sa se raceasca, apoi taiati-o in discuri cu ajutorul unui pahar.

Treceti bucatile prin pesmet si prajiti-le pe ambele parti in baie de ulei incins pana cand capata o culoare aurie. Asezati-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga bine si serviti-le calde, pe un pat cu frunze de salata si felii de rosii.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!