Negresa cu rom, desertul de post pentru mic dejun

By | 11/09/2014

Din cand in cand, la finalul unui mic dejun sanatos, este bine sa ne rasfatam putin, cu un desert delicios. Va propunem astazi o reteta pentru astfel de momente, pentru un desert delicios, ideal si pentru vegetarieni sau perioadele de post: negresa de post cu rom.

reteta negresade post cu rom

Ingrediente pentru negresa de post cu rom

  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • 4 linguri praf de budinca de ciocolata (40 g)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat (5 g)
  • 1 lingura cu otet alb
  • 5 linguri cu ulei
  • 250 ml apa sau lapte de soia
  • esenta de rom
  • esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare

Incercati si budinca de amarant cu lapte de migdale si sos de merisoare!

Mod de preparare negresa de post cu rom

Ungeti tava de teflon cu 1 lingura cu ulei. Adaugati faina, zaharul, budinca, cacaua, bicarbonatul si 1 varf de cutit cu sare. Intr-un vas separat amestecati apa sau laptele de soia, uleiul, otetul si esentele de rom si de vanilie. Turnati amestecul peste cel din tava si amestecati pana la omogenizare.

Incercati si clatite americane (waffles) de post, cu banane si nuci!

Puneti negresa de post in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Inainte de a scoate negresa din cuptor intepati-o cu o scobitoare. Daca iese curata, negresa e coapta, daca nu, mai lasati-o putin in cuptor, dar nu cu mult peste 35 de minute, altfel se va usca.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!