Pate vegetal de ciuperci, reteta pentru un mic dejun vegetarian

By | 05/09/2014

Astazi va propunem o reteta delicioasa: pate de ciuperci, facut in casa. Nu este doar simplu de preparat, dar si gustos, sanatos, sarac in calorii, deci ideal pentru curele de slabit. Este un mic dejun de care va puteti bucura si in perioadele de post sau daca sunteti vegetarieni. Iata cum se prepara pateul de ciuperci!

reteta pate vegetal ciuperci

Ingrediente pentru pate de ciuperci

  • 160 g ciuperci fierte
  • 80 g unt moale
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 ml vin alb demisec
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita mix maghiran si busuioc uscate
  • 1 praf de chili

Incercati si omleta cu sparanghel si ciuperci!

Mod de preparare pate de ciuperci

Clatiti si scurgeti ciupercile, apoi tocati marunt ceapa si usturoiul si sotati-le timp de 1 minut, in ulei de masline. Adaugati ciupercile, maghiranul, busuiocul si chili. Lasati amestecul la foc moderat 1-2 minute, apoi adaugati vinul alb. Lasati-l pana se evapora, apoi stingeti focul si lasati ciupercile sa se raceasca.

Incercati si retetele pentru pate vegetal din linte, fasole uscata sau soia!

Dupa ce amestecul s-a racit, puneti-l in robot sau in blender, adaugati untul, sarea si piperul si mixati pana rezulta un pate omogen.

Va recomandam sa serviti pateul de ciuperci alaturi de felii de paine prajita. Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!