Reteta shortbread – biscuiti dulci-sarati

By | 01/10/2014

Daca zilele trecute ne-am delectat cu retete pentru micul dejun din Franta si Elvetia, astazi va propunem reteta pentru shortbread, renumitii biscuiti dulci-sarati scotieni. Acestia sunt adorati in intreaga Marea Britanie, reprezentand un “dulce” rafinat, cu traditie. Iata cum se prepara shortbread, biscuitii dulci-sarati.

reteta biscuiti dulci sarati mic dejun

Ingrediente pentru shortbread (biscuiti dulci-sarati)

  • 125 g faina alba “000”
  • 75 g faina de orez
  • 50 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 60 g unt sarat

Incercati si madlene cu lamaie, o reteta pentru un mic dejun francez

Mod de preparare shortbread (biscuiti dulci-sarati)

Puneti cuptorul sa se incalzeasca la 180ºC. Amestecati intr-un castron cele doua tipuri de faina cu zaharul brun si incorporati rapid untul inmuiat la temperatura camerei, cu ajutorul degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul. Puneti apoi aluatul pe o tava pe care ati presarat in prealabil faina si intindeti o foaie groasa de aproximativ 1 cm. Decupati cu ajutorul unui pahar discuri de aluat, intepati-le cu furculita si asezati-le intr-o tava imbracata cu hartie de copt.

Puneti tava la cuptor timp de 15-20 de minute si scoateti biscuitii din cuptor cand abia incep sa se rumeneasca.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!