Sendvis cu banane: micul dejun iubit de copii

By | 28/07/2014

Buna dimineata! Voi cum mancati bananele: simple, in shake, in prajituri? Ce ati zice sa le incercati sub forma de sendvis? Va propunem o reteta inedita pentru un mic dejun nu doar sanatos si hranitor, ci si delicios si racoritor, pe care cei mici il vor indragi. Iata cum puteti prepara sendvisurile cu banane!

sandvis cu babane la mic dejun

Ingrediente sendvis cu banane:

  • 2 banane (pe care le taiati in doua, pe lung)
  • 4 felii de paine
  • 2 oua
  • jumatate de cana de lapte
  • esenta de vanilie (jumatate de lingurita)
  • scortisoara (jumatate de lingurita)
  • un praf de sare
  • o lingura de unt
  • miere

Pentru meniuri la minut pentru micul dejun incercati, la alegere, 7 sendvisuri delicioase!

Preparare sendvis cu banane:

Puneti intr-un bol ouale, laptele, vanilia, sarea si scortisoara si amestecati-le, dupa care inmuiati painea in acest amestec. Untul topiti-l intr-o tigaie si prajiti doua dintre feliile de paine pana cand se rumenesc usor. Puneti peste ele feliile de banana si, deasupra acestora, celelalte doua felii de paine. Intoarceti apoi sendvisurile si prajitile si pe ceallalta parte. Dupa ce sunt rumetine pe ambele parti, scoateti sendvisurile bu banane pe o farfurie si ungeti-le cu miere. Alternativ, puteti sa presarati zahar pudra.

Pentru o varianta mai saraca in calorii, presarati extract de stevie. De asemenea, daca sunteti vegetarieni, inlocuiti untul si folositi lapte vegetarian: din orez, nuca, ovaz, soia sau migdale (dati click pe link-uri pentru a vedea cum puteti prepara acasa lapte vegetarian).

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!