Tarta elvetiana cu branza, reteta pentru o calatorie gastronomica la micul dejun

By | 28/09/2014

Ne-am gandit ca aceasta minunata zi de duminica este ideala pentru o calatorie gastronomica in Elvetia, pentru a face cunostinta cu retete specifice si mai ales, pentru a le prepara pentru cei dragi. Va propunem sa incercati tarta elvetiana cu branza, o reteta usor de preparat si cu o savoare deosebita, datorata faimoasei branze Emmentaler, supranumita “mandria Elvetiei”.

tarta elvetiana branza

Ingrediente pentru tarta elvetiana cu branza (4-6 portii)

Pentru aluatul tartei elvetiene cu branza:

  • 250 g faina alba “000”
  • 125 g unt
  • sare, ½ lingurita
  • apa

Incercati si reteta pentru blinele din crema de Emmentaler

Pentru umplutura tartei elvetiene cu branza:

  • 200 g branza Emmentaler
  • 400 g rosii
  • 1 ceapa
  • 7 felii de paine
  • 1 legatura de cozi de arpagic (sau cateva cozi de ceapa verde)
  • 250 g smantana dulce
  • 3 oua
  • 1 lingurita seminte susan
  • piper negru

Mod de preparare tarta elvetiana cu branza

Se framanta un aluat din faina, unt, ½ lingurita de sare si putina apa. Intindeti aluatul si puneti foaia intr-o forma rotunda unsa cu unt, lasandu-i o margine mai lata. Lasati aluatul in frigider 30 de minute.

Opariti rosiile in apa clocotita, curatati-le si taiati-le felii. Tocati marunt ceapa si arpagicul (sau cateva cozi de ceapa verde). Asezati peste foaia de lauat straturi formate din feliile de paine, apoi de rosii, ceapa, arpagic si, la sfarsit, felii de branza Emmentaler.

Bateti ouale cu smantana si cu piper rasnit proaspat si turnati compozitia peste tarta. Presarati seminte de susan si coaceti-o 20-30 de minute la 200° C.

Scoateti tarta din cuuptor, lasati-o sa se racoreasca si taiati-o, ornamentand platourile cu trandafiri realizati din rosii si cu felii subtiri de ceapa verde sau frunze de busuioc.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!