Tarta “Tatin”, o reteta ideala pentru un mic dejun plin de rasfat

By | 20/12/2012

Va propunem sa incercati la micul dejun un desert frantuzesc delicios si usor de preparat. In cateva minute si cu putin efort, va puteti rasfata alaturi de intreaga familie, reteta fiind preferata celor mici. Tarta se prepara din ingrediente simple, iar reteta poate fi adaptata dupa preferintele si imaginatia fiecaruia.

Incercati acest desert frantuzesc, plin de savoare si usor de preparat. Preparati aceasta tarta la micul dejun si succesul va fi garantat!



Ingrediente:

  • 700 g mere, curatate de coaja si de cotor, taiate felii
  • 225 g aluat fraged (disponibil in orice supermarket)
  • inghetata de vanilie
  • 50 g unt
  • 75 g zahar

Citeste si  “Mic dejun cu clatite cu stafide umplute cu mere caramelizate”

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul. Puneti o cratita pe foc, topiti untul impreuna cu 50 g de zahar, apoi aranjati feliile de mere si tineti-le pe foc mic, timp de 5 minute, pana cand incep sa se inmoaie si sa se caramelizeze.

Intindeti aluatul intr-o foaie de marimea cratitei si apoi asezati-o desupra merelor, invelindu-le inspre margine.
Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, pentru a evita bombarea in timpul coacerii. Puneti tarta la cuptor timp de 25-30 minute.

Preincalziti gratarul la temperatura maxima. Rasturnati tarta pe un platou rezistent la caldura, presarati zaharul ramas si asezati tarta pe gratar pana cand se caramelizeaza zaharul.

Tarta se poate servi atat calda, cat si rece, cu inghetata de vanilie, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!