Tartine asortate, reteta rapida pentru un mic dejun delicios si plin de culoare

By | 11/12/2012

Va propunem  diversificarea meniului de la micul dejun. Iata o reteta simpla, gustoasa, cu care va puteti rasfata familia la micul dejun.

Gustari rapide si pline de culoare, "Tartinele asortate" fac deliciul oricarei dimineti



Ingrediente necesare:

  • o paine feliata/franzela
  • 200 g sardele din conserva
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 200 g cascaval
  • 100 g sunca presata
  • 50 g masline verzi
  • 50 g gogosar
  • 6-8 rosii mici
  • verdeata

Citeste si ” Tartine cu branza si bacon, o reteta simpla si gustoasa pentru micul dejun” 

Mod de preparare:

Se scot sardelele din conserva si se lasa la scurs. Se freaca untul pana se inmoaie, apoi se adauga jumatate din cantitatea de sardele, care se maruntesc cu furculita. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca energic pana se  obtine o pasta omogena.

Se ung feliile cu aceasta pasta, in strat subtire.

Cascavalul si sunca se taie cubulete, maslinele se taie rondele, iar rosiile se taie felii, Sardelele ramase se desfac in bucati.

Se orneaza tartinele cu sunca, cascaval, rosii si masline sau/si cu sardele, cascaval si rosii. Se pun la cuptor 10 minute.

Se servesc calde, ornate cu verdeata.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!