Tartine cu branza si bacon, o reteta simpla si gustoasa pentru micul dejun

By | 10/12/2012

Va propunem o reteta simpla si gustoasa pentru un mic dejun sanatos. Ingredientul principal, branza, va asigura necesarul de saruri  minerale (saruri de calciu) cu o importanţă deosebită in asigurarea stării de sănătate a organismului uman. De asemenea, alimentul asigura necesarul proteic zilnic. Mai trebuie adăugat că brânza proaspătă de vacă, datorită conţinutului mic de grăsime, comparative cu alte brânzeturi, are un aport caloric redus. Datorită acestor proprietăţi, brânza proaspătă de vacă este indicată în alimentaţia zilnică a copiilor, tinerilor şi persoanelor în vârstă.

Tartine cu branza si bacon




Citeste si “Mozzarella cu somon fume: sendvisul care te rasfata la micul dejun”


Ingredientele necesare pentru 10 tartine:

Mod de preparare:

Branza de vaci se pune intr-un castron, se adauga si telemeaua taiata in bucati mici, apoi baconul si se amesteca bine. Daca amestecul este prea gros, se subtiaza cu putin lapte.

Se intinde compozitia pe fiecare felie de paine prajita si se presara piper. Dupa gust, puteti adauga si un praf de boia dulce.

Sugestii: in loc de telemea, se poate folosi cascaval mai moale. Preparatul se poate servi cu rosii cherry.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l prietenilor!